Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Nyanserad, kryddig, fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, skogshallon och choklad.
Smak
Kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, kryddnejlika, blodapelsin och nougat.
Odlingsområde
Vingård i Salento med 20 åriga vinstockar.
Jordmån
Sandsten, perlite, grus, sand, lera och kullersten. Jordmånen kallas lokalt fossa bradanica.
Druvsorter
Negroamaro
Storlek på vingård
2 hektar.
Skörd
Druvorna plockades för hand i mitten av oktober.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkades och pressades varsamt. Efter pressningen jäste musten med skalen utan tillsatt jäst. Efter 20-30 dagar avskildes skalen från vinet.
Lagring
Vinet har först lagrats i sex månader på ståltankar. Därefter drogs det om till stora ekfat och lagrades på ekfaten i cirka tre månader. Därefter buteljerades vinet utan filtrering och vilade ytterligare tre månader på butelj.