Färg
Doft
Smak
Odlingsområde
Området Salento ligger i Apulien, längst ned på den italienska klacken. Planteringstätheten är 4 545 vinstockar per hektar. Vinstockarnas ålder är 20 år.
Druvsorter
Negroamaro
Storlek på vingård
Två hektar.
Skörd
Druvorna plockades för hand i mitten av oktober.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkades och pressades varsamt. Efter pressningen jäste musten med skalen. Endast jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Efter 20-30 dagar avskildes skalen från vinet. Därefter lagrades vinet i sex månader på ståltankar. Vinet drogs sedan om till stora ekfat och lagrades på ekfaten i cirka tre månader. Därefter buteljerades vinet och vilade ytterligare tre månader på butelj hos producenten innan försäljning. Ingen filtrering har utförts.
Lagring
Vinet lagrades inledningsvis på rostfria ståltankar ett halvår och ytterligare tre månader på stora ekfat.
Historik
Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, spelar huvudrollen i många viner från Apulien.