Fattoria del Pino

Toscana, Italien

Jessica Pellegrini tog över familjens vingårdar och producerar sedan år 2000 eleganta viner från sin lilla plätt i det ypperliga vingårdsläget Montosoli i norra Montalcino. Med bara 1 hektar för Brunello  och 1,5 hektar för Rosso di Montalcino är produktionen väldigt liten. Vinerna framställs enligt traditionella metoder med minutiöst ompysslade druvor från optimala förutsättningar. Druvorna odlas ekologiskt och Jessica ingriper minimalt under vinifieringsprocessen. Ingen jäst tillsätts, den malolaktiska jäsningen baseras på rådande temperatur under säsongen och vinerna lagras på stora ekfatsliggare om 900 liter. Jessica sköter sedan hennes brors bortgång både vingården och källararbetet helt själv. Hästarna på vinetiketterna skvallrar om hennes andra stora passion.

Rosso di Montalcino 2017

Produktbild för Rosso di Montalcino 2017

Färg

Röd färg med tegelnyans.

Doft

Kryddig, nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, kanel, muskot, lagerblad, tranbär, rosmarin och vanilj.

Smak

Kryddig, nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, kanel, kakao, lagerblad, tranbär, kryddpeppar och vanilj.