De gamla vännerna Nicolas Grosbois (Domaine Grosbois) och Phillipe Mesnier bestämde sig 2013 för att köpa 12 hektar vingårdar i Azay-le-Rideau tillsammans. Relativt okända marker några kilometer öster om Chinon men utmärkta för vinodling. De började omedelbart odla alla vinstockar ekologiskt och med ett ambitiöst projekt att återinföra de ursprungliga vinerna från Azay-le-Rideau. Traditionellt är Azay-le-Rideau känt för vita viner gjorda på chenin blanc och roséviner gjorda på grolleau och gamay. De flesta vingårdarna ligger i Azay-le-Rideau i det lilla området ”Hauts Baigneux” som har gett domänen dess namn. Nicolas och Phillipe äger också en 2 hektar stor vingård i Saché, nära där konstnären Alexander Calder hade sin ateljé. Vinerna framställs utan tillsatt jäst och vinifieringen sker med minimalt ingripande. Naturliga, ärliga och terroirdrivna viner!
Färg
Ljusgul färg.
Doft
Frisk, fruktig doft med gula plommon, citron, honung, vita blommor och torkade örter.
Smak
Smaken är frisk och torr med inslag av citron, honungsmelon, bivax och krossad sten. Uppfriskande avslut med fin syra och liten hint av torkade örter.