På ett 1500-talsgods, beläget mitt i vingårdarna på sluttningen mellan Chinon och Panzoult i Loiredalen ligger Domaine Grosbois. Egendomen har varit i familjen Grosbois ägo åtminstone sedan franska revolutionen. Vingårdarna planterades efter första världskriget och en del av de vinstockarna finns fortfarande kvar, snart 100 år gamla. Sluttningen har söderläge och omfattar 9 hektar ekologiskt odlad vinmark med 13 olika vingårdar, som med sin variation ger en rik uttryckspalett för vinerna och bevarar ett 600-årigt arv. Jordarna består mestadels av lera och kalksten. Lägre ner i slutningen ger grusig jord fruktig karaktär och högre upp mot toppen ger den kiselrika jorden mer struktur.
Idag driver Nicolas Grosbois egendomen efter att 2008 helt tagit över från sin far, Jacques. Efter sin vinmakarutbildning spenderade Nicolas sju år som konsulterande vinmakare i fyra olika världsdelar. I södra Frankrike, Australien, Nya Zeeland, USA och Chile. Under denna tid samlade han på sig erfarenheter från flera olika druvsorter och vitt skilda växtplatser. Lärdomarna tog han med sig tillbaka till Chinon där han idag skapar några av områdets mest eleganta viner.
Färg
Blålila färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av blåbär, svarta vinbär, lakrits och örter.
Smak
Koncentrerad frukt med inslag av blåbär, vildhallon, plommon, örter och mineralitet.