Familjen Grimaldi köpte vingården 1930 men det var först 1996 när Ferrucio Grimaldi tog över som de började sälja vinet under egen etikett och inte till andra vinmakare i byn som de gjort tidigare. Ferrucio arbetade i 18 år som polis men när hans farfar gick bort och familjen övervägde att sälja sin vingård i Le Coste valde han att sadla om och bli vinbonde. Sedan han tog över har han även lyckats köpa flera andra mindre vingårdar runt omkring i Langhe och Roero. Allt vinifieras i familjens historiska hem, högst upp i byn Barolo. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade rotofermentorer innan vinet lagras i en kombination av små franska ekbarriquer och större fat. I genomsnitt produceras endast 50 000 flaskor per år, av yppersta kvalitet.
Färg
Klarröd med inslag av tegelnyans.
Doft
Nyanserad med körsbär, rosblad, blodapelsin, tjära, kryddor och nypon.
Smak
Välstrukturerad med mängder av frukt i form av körsbär, hallon och plommon tillsammans med örter och kryddor.