Familjen Dibenedetto är verksamma i den norra delen av Salento, Apulien vid gränsen mot Basilicata. Pappa Francesco började redan på 80-talet ställa om till ekologisk produktion men tyckte inte att familjens odlingar hade det liv han eftersträvade, han gick över till biodynamisk odling år 2000 men även där tyckte han att det saknades något och slutligen efter att ha inspirerats och blivit influerad av Masanobu Fukuokas filosofi kring jordbruk hittade han ett sätt att bruka jorden där han var nöjd med resultatet. En stor del av tankegångarna handlar om att återväcka jordarna efter människans tekniska och maskinella bruk för att hitta en balans i dess livscykel. Francesco driver egendomen tillsammans med sin fru Annamaria och deras fyra barn. De arbetar uteslutande med lokala druvsorter såsom exempelvis Negroamaro och Verdeca med målet att hitta balans och transparens i sina viner.
Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Fruktig, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, plommon, lakrits, viol och kanel.
Smak
Fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, blåbär, choklad, skogshallon och viol.