L’Archetipo

Apulien, Italien

Familjen Dibenedetto är verksamma i den norra delen av Salento, Apulien vid gränsen mot Basilicata. Pappa Francesco började redan på 80-talet ställa om till ekologisk produktion men tyckte inte att familjens odlingar hade det liv han eftersträvade, han gick över till biodynamisk odling år 2000 men även där tyckte han att det saknades något och slutligen efter att ha inspirerats och blivit influerad av Masanobu Fukuokas filosofi kring jordbruk hittade han ett sätt att bruka jorden där han var nöjd med resultatet. En stor del av tankegångarna handlar om att återväcka jordarna efter människans tekniska och maskinella bruk för att hitta en balans i dess livscykel. Francesco driver egendomen tillsammans med sin fru Annamaria och deras fyra barn. De arbetar uteslutande med lokala druvsorter såsom exempelvis Negroamaro och Verdeca med målet att hitta balans och transparens i sina viner.

Verdeca Sette Lune 2019

Produktbild för Verdeca Sette Lune 2019

Färg

Citrongul färg.

Doft

Fruktig, nyanserad, blommig doft med inslag av aprikosmarmelad, apelsinblommor, kanel, röda äpplen och mandelmassa.

Smak

Sprakande fruktig, nyanserad, något blommig doft med liten strävhet, inslag av aprikosmarmelad, apelsinblommor, kanel, röda äpplen, pomerans och mandelmassa.

Verdeca Sette Lune 2017

  • Slutsåld
Produktbild för Verdeca Sette Lune 2017

Färg

Gul färg.

Doft

Fruktig, nyanserad, blommig doft med inslag av aprikosmarmelad, apelsinblommor, kryddor, röda äpplen och mandelmassa.

Smak

Fruktig, nyanserad, något blommig doft med liten strävhet, inslag av aprikosmarmelad, apelsinblommor, kryddor, röda äpplen och mandelmassa.

Niuru Maru 2017

  • Slutsåld
Produktbild för Niuru Maru 2017

Färg

Mörk, rödblå färg.

Doft

Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, skogshallon och nougat.

Smak

Nyanserad, något utvecklad smak med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, kryddnejlika, pomerans och nougat.