Domaine Thillardon

Beaujolais, Frankrike

Paul-Henri Thillardon startade domänen i Chénas, Beaujolais redan 2008 och har byggt upp den bit för bit. Domänen är baserad i Chassignol där de har 4 hektar vingårdar med 80-100 år gamla vinstockar. Det här är den första av vingårdarna som övergick till biodynamisk odling, omvandlingen inleddes vid förvärvningen 2012. År 2014 fick Paul-Henri sällskap av sin bror Charles som började sin karriär inom ett mjölkföretag. Idag är hela domänen biodynamisk och omfattar 12 hektar.
Jordmånen i Chénas är komplex och varierad. Sedimentjordar med betydande inslag av mangan i de östra delarna ger fylliga och saftiga viner. I väster består sluttningarna av ren rosa Granit som ger slanka viner med tydlig mineralprägel och stram struktur.
Vinframställningen inleds med att kyla ner druvorna, hela klasar utan tillsats av svavel. Under urlakningen undersöks jästkulturen i mikroskop för att kontrollera att den är bra. Utöver det så utförs så få ingrepp som möjligt under framställningen. Ibland tillsätts en minimal mängd svavel. ”Vi gillar naturligt vin”, säger Paul-Henri, ”men vi gillar rent naturvin.”

Thillardon Chénas Les Blémonts 2019

  • Slutsåld
Produktbild för Thillardon Chénas Les Blémonts 2019

Färg

Klarröd

Doft

Ungdomlig med hallon, örter och mineral

Smak

Ungdomligt och vibrerande där hallon, körsbär och mineral enas med örter och ett stramt avslut.