Valdisole grundades 2015 av Guiseppe Amato och Kyriaki Kalimeri i den lilla staden Corneliano d’Alba, Roero, i hjärtat av Langhe. Guiseppe och Kyriaki träffades på en sommelierkurs där de upptäckte att de närde en gemensam dröm om att arbeta med vin. Ingen av dem har någon bakgrund från vinmakarfamiljer. Som absoluta nybörjare drivna av nyfikenhet byggde de sin verksamhet steg för steg. Den första vingården köpte de på en sajt för begagnade saker, en halv hektar övergiven mark med vanskötta nebbiolo-stockar. Härifrån fanns ingen återvändå och vingårdarna har blivit fler, alla belägna i Roero-områdena och i Valdistefano. Vinmakningen här är driven av experimentlusta både med traditionella och nya metoder dock alltid strikt naturliga!
Färg
Ljusröd.
Doft
Energirik med nyplockade vildhallon, mortlade nypon och rosblad följt av soltorkade örter och halm.
Smak
Ungdomligt saliverande med ett lätt men fint grepp, fin fruktsyra som bär upp körsbär, rosblad, nypon och örter.