Valdisole grundades 2015 av Giuseppe Amato och Kyriaki Kalimeri i den lilla staden Corneliano d’Alba, Roero, i hjärtat av Langhe. Giuseppe och Kyriaki träffades på en sommelierkurs där de upptäckte att de närde en gemensam dröm om att arbeta med vin. Ingen av dem har någon bakgrund från vinmakarfamiljer. Som absoluta nybörjare drivna av nyfikenhet byggde de sin verksamhet steg för steg. Den första vingården köpte de på en sajt för begagnade saker, en halv hektar övergiven mark med vanskötta nebbiolo-stockar. Härifrån fanns ingen återvändå och vingårdarna har blivit fler, alla belägna i Roero-områdena och i Valdistefano. Vinmakningen här är driven av experimentlusta både med traditionella och nya metoder dock alltid strikt naturliga!
Färg
Orange färg.
Doft
Inbjudande doft där en mix av kryddor möter frukt som aprikos, grapefrukt, torkad exotisk frukt och citronzest.
Smak
Ljuvlig smak där frukten tar större plats utan att förlora de uppiggande tanninerna eller syran. Ett vin som funkar lika bra innan maten på egen hand som till skaldjurspastan.