Azienda Agricola La Ginestra

Toscana, Italien

La Ginestra grundades 1978, när en liten grupp människor protesterade mot en tvångsförsäljning av övergiven mark i kommunen San Casciano Val di Pesa. Till en början innebar det hårt arbete att återställa markerna till ett hållbart jordbruk. De igenvuxna fälten behövde rensas från buskar och ogräs som tagit över, lyckligtvis hade de hjälp av getterna på gården också.
Vartefter började de varsamt plantera olika frön och växter, till en början med ett fokus på spannmål och baljväxter som senare övergick till biodling och vinrankor. Sedan 1989 har de odlat ekologiskt med mottot: ”Vi bor på vår mark, vi älskar den, vi delar den, vi tar hand om den”. Namnet ”La Ginestra” kommer från en liten gul blomma som heter Etnaginst på svenska och som växer på gården.
La Ginestra är en komplett gård som omfattar 50 hektar med grisar, kor och honungsproduktion utöver vinodlingen. Vinframställningen är följsam, tar alltid hänsyn till årgången och låter terroiren lysa genom med så få ingrepp som möjligt. Det här ger energiska och ursprungstrogna viner!

Tutto Anfora Bianco 2021

  • Slutsåld
Produktbild för Tutto Anfora Bianco 2021

Färg

Klar, orange färg.

Doft

Komplex och inbjudande med röda äpplen, aprikos, honung, kanel och torkade citroner.

Smak

Frisk smak med drivande fruktsyra som lyfter upp aprikoser, honung, torkad citrusfrukt och mandel.

Tutto Anfora Bianco 2019

  • Slutsåld
Produktbild för Tutto Anfora Bianco 2019

Färg

Klar, orange färg.

Doft

Komplex och inbjudande med röda äpplen, aprikos, honung och torkade citroner.

Smak

Balanserad med drivande fruktsyra som lyfter upp aprikoser, honung, torkad citrusfrukt och mandel.