Vincent Carême är den första i sin familj som arbetar med vin, han startade sin egendom 1999 och har redan från början arbetat efter ekologiska principer. 2004 köpte han fastigheten som för närvarande fungerar som familjehem och vingård, med fina underjordiska grottor som fatkällare med naturligt sval temperatur, perfekt för en fin långsam jäsning och bra lagringsförhållanden. Grottorna utformades på 1500-talet och utgjorde ursprungligen bostäder.
Vincent och Tania odlar 24 hektar Chenin i Vouvray, Vernou-sur-Brenne och Nozay med en jordmån dominerad av flintlera. Tania kommer ursprungligen från Sydafrika, där hon och Vincent också producerar vin, ett rött och ett vitt under namnet Terre Brûlée.
Hela Domaine Vincent Carêmes egendom är ekologiskt certifierad sedan 2010. På kort tid har Vincent blivit en ledstjärna för Vouvray och hållbar vinproduktion.
Färg
Ljus, gul färg.
Doft
Inbjudande, fruktig doft med inslag av gula päron, grillad citron, honung, torkad exotisk frukt och mineralitet.
Smak
Fruktig, koncentrerad smak med inslag av fat, citrus, gula päron, honung, torkad exotisk frukt och lätt rökig mineralitet.