Muni Daniele Piccinin

Veneto, Italien

Daniele är kocken som sadlade om och blev vinbonde. Han fick tidigt ett stort intresse för vin och hans nyfikenhet när det kom till vinodling och framställning gjorde att han började spendera mer och mer tid hos olika vinbönder runt om i Italien. Han är bland annat skolad hos vinodlaren Marino Colleoni i Brunello som också representeras av oss här i Sverige. 2006 köpte Daniele 3,5 hektar mark på berget Montemagro runt omkring hans farfars lilla hus i St Giovanni Ilarione. Idag har de 7 hektar och arbetar främst med den lokala druvan durello. Durello kallas i folkmun för rabbiosa, eller ”den rasande”, på grund av dess höga fruktsyra. Den höga höjden på odlingarna här i nordöstra delen av Veneto ger snarare en alpin känsla och frukten påminner mycket om den de får i Jura. Lägets natur gör också att det mesta av arbetet sker för hand utan maskiner. Hela familjen är delaktiga och de arbetar naturligt, utan bekämpningsmedel, ingen tillsatt jäst och med så lite svavel som möjligt under vinifieringen. Daniele och hans familj verkar helt i samklang och med respekt för allt som finns i den omgivande naturen. 

Epochè 2019

  • Slutsåld
Produktbild för Epochè 2019

Färg

Gul färg.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, honung, tropisk frukt och brioche.

Smak

Nyanserad, fruktig smak med inslag av tropisk frukt, honung, aprikos, nejlika och brioche.