VI är otroligt glada över att äntligen få börja arbeta med Paolo Bea och deras viner, de är tveklöst för Montefalco och Umbrien vad Giuseppe Rinaldi och Bartolo Mascarello är för Piemonte. Kanske är det därför de samtliga även ingår i den lilla nationella organisationen Vini Veri (äkta viner) vilka förespråkar såväl respekt för naturen som tradition och där Giampiero Bea är ordförande. Familjen Bea har varit verksamma i Montefalco sedan 1500-talet och framställer med sina 11 hektar vinmark några av Italiens mest eftersökta viner. På senare år har de blivit en ofrivillig ledstjärna inom den italienska naturvinsrörelsen, inte för att de på något sätt anpassat sitt vingårdsarbete eller sin vinifiering utan därför att de alltid arbetat enligt naturliga principer i vingårdarna och utan tillsatser, kommersiell jäst och med minimala mängder svavel i källaren.
Färg
Djup röd färg.
Doft
Kraftfull, intensiv doft, men samtidigt väldigt eleganta inslag av körsbär, torkade hallon, jord, läder, tobak och torkade kryddor.
Smak
Kraftfullt balanserad smak med mängder av körsbär, hallon, mogna björnbär, tranbär och lingon.