Paolo Bea

Umbrien, Italien

VI är otroligt glada över att äntligen få börja arbeta med Paolo Bea och deras viner, de är tveklöst för Montefalco och Umbrien vad Giuseppe Rinaldi och Bartolo Mascarello är för Piemonte. Kanske är det därför de samtliga även ingår i den lilla nationella organisationen Vini Veri (äkta viner) vilka förespråkar såväl respekt för naturen som tradition och där Giampiero Bea är ordförande. Familjen Bea har varit verksamma i Montefalco sedan 1500-talet och framställer med sina 11 hektar vinmark några av Italiens mest eftersökta viner. På senare år har de blivit en ofrivillig ledstjärna inom den italienska naturvinsrörelsen, inte för att de på något sätt anpassat sitt vingårdsarbete eller sin vinifiering utan därför att de alltid arbetat enligt naturliga principer i vingårdarna och utan tillsatser, kommersiell jäst och med minimala mängder svavel i källaren. 

Cerrete 2012

Produktbild för Cerrete 2012

Färg

Djup röd färg med tegelnyans.

Doft

Komplex och mångfacetterad doft med inslag av mörk mogen frukt, jord och kryddor som skapar en otrolig balans mellan det eleganta och rustika.

Smak

Komplex smak med en otrolig kraft och elegans. Massvis av djup mörk frukt, jord och kryddor skapar otrolig längd och fin tanninstruktur.

Pagliaro 2016

Produktbild för Pagliaro 2016

Färg

Djup, röd färg med tegelnyans.

Doft

Komplex doft med inslag av mörk frukt i form av mogna körsbär, plommon och björnbär som kompletteras av örter och kryddor.

Smak

Komplex smak där elegans och rustik skapar en obeskrivlig balans. Stram frukt med inslag av nyplockade körsbär, torkade hallon, björnbär och örter.

Pagliaro Montefalco Sagrantino 2012

  • Slutsåld
Produktbild för Pagliaro Montefalco Sagrantino 2012

Färg

Djupröd med inslag av tegel

Doft

Inbjudande och komplex där mörk frukt form av körsbär och torkade hallon kompletteras av örter, granatäpple och varma kryddor.

Smak

Rustikt och elegant på samma gång, stramt med hög fruktsyra som lyfter både den mörka frukten och de nyplockade skogshallonen innan örterna och de strama tanninerna avslutar.

Cerrete Montefalco Sagrantino 2010

  • Slutsåld
Produktbild för Cerrete Montefalco Sagrantino 2010

Färg

Djupröd med inslag av tegel

Doft

Eterisk och mångbottnad där mörk mogen frukt, jord, kryddor och bär kastas mot en om vartannat för en smått utomkroppslig sensorisk upplevelse.

Smak

Stram och kraftig med obeskrivbar balans där varje lucka fylls av Montefalco och dess natur. Otrolig längd där den djupa mörka frukten lyfts upp av såväl frukt som smått geniala flyktiga syror. Sinnesvidgande.

Pipparello 2012

  • Slutsåld
Produktbild för Pipparello 2012

Färg

Djupröd med inslag av tegel

Doft

Stor och inbjudande med en rustik känsla som samtidigt är elegant med körsbär, hallon och torkade örter.

Smak

Kraftfullt balanserad med mängder av körsbär, hallon, kryddor och en stram inramning.

Arboreus 2015

  • Slutsåld
Produktbild för Arboreus 2015

Färg

Klar, orange.

Doft

Halm, honung och aprikoser exploderar innan en örtighet följt av torkade citrusfrukter lyfter doften ytterligare.

Smak

Balanserat och komplext med mängder av pomerans, aprikoser, honung och örter.