Raspail-Ay ligger i hjärtat av Giogondas och utgörs av 19 hektar sammanhängande vingård, de arbetar traditionellt med stor respekt för naturen och deras omgivningar. Idag drivs egendomen av Dominique Ay och hans barn Anne-Sophie och Christophe. De gör enbart ett vin, deras Gigondas på en blandning av Grenache, Syrah och Mourvèdre. Druvorna kommer från vinrankor med en medelålder på 55 år vilka växer i en kalkrik, stenig och sandig jordmån. Vinerna framställs traditionellt och med minimalt ingripande. Det här ger ett vin med tät naturlig frukt och som kan åldras fantastiskt bra.
Färg
Djupröd med lila inslag.
Doft
Stor och varmfruktig utan att närma sig syltig, rak och tydlig med mogna björnbär, vitpeppar, hallon och sydfranska örter.
Smak
Kraftfull och avvägd, en kaliber avsedd för storvilt men med otrolig elegans där mörk och kryddig frukt, ursprung och struktur möts i symbios.