Susumante 2018

L’Archetipo

Produktbild för Susumante 2018

Färg

Rosa färg.

Doft

Fruktig, nyanserad doft med inslag av persika, kex, jordgubbar, örter, körsbär och blodapelsin.

Smak

Fruktig, nyanserad smak med inslag av persika, kex, jordgubbar, örter, granatäpplen och blodapelsin.

Odlingsområde

Salento

Jordmån

Sandsten och humusrik jord med finkornig sedimentär bergart, fint grus, sand.

Druvsorter

Susumaniello

Storlek på vingård

2 hektar

Skörd

Skördas för hand.

Vinifieringsteknik

Framställs enligt traditionell metod. Druvorna avstjälkas, krossas varsamt och urlakas tillsammans med skalen i 36 timmar. Ingen jäst tillsätts. Efter 40 dagars alkoholjäsning vid låg temperatur (13-14 ° C), innan sockret helt jäst ut, överförs jästmusten till ståltrycktank, där det resterande sockret omvandlas till alkohol och koldioxid.

Lagring

Vinet lagras på jästfällningen i trycktank. Vid buteljering tillsätts minimal mängd svavel, inga andra tillsatser och ingen filtrering.