Färg
Rosa färg.
Doft
Fruktig, nyanserad doft med inslag av persika, kex, jordgubbar, örter, körsbär och blodapelsin.
Smak
Fruktig, nyanserad smak med inslag av persika, kex, jordgubbar, örter, granatäpplen och blodapelsin.
Odlingsområde
Salento
Jordmån
Sandsten och humusrik jord med finkornig sedimentär bergart, fint grus, sand.
Druvsorter
Susumaniello
Storlek på vingård
2 hektar
Skörd
Skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Framställs enligt traditionell metod. Druvorna avstjälkas, krossas varsamt och urlakas tillsammans med skalen i 36 timmar. Ingen jäst tillsätts. Efter 40 dagars alkoholjäsning vid låg temperatur (13-14 ° C), innan sockret helt jäst ut, överförs jästmusten till ståltrycktank, där det resterande sockret omvandlas till alkohol och koldioxid.
Lagring
Vinet lagras på jästfällningen i trycktank. Vid buteljering tillsätts minimal mängd svavel, inga andra tillsatser och ingen filtrering.