Färg
Röd färg med tegelnyans.
Doft
Djup, komplex doft med torkad frukt som körsbär och hallon, men också inslag av färska bär och örter.
Smak
Komplex, nyanserad smak där torkad frukt möter friska röda bär i en elegant symbios. Lång eftersmak med med finstämda tanniner gör det till ett lysande matvin.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från 60 år gamla vinstockar i vingården Cascina Dardi mitt i vingårdsområdet Bussia i Barolo-kommunen Monforte d'Alba.
Jordmån
Vinstockarna växer i en jordmån dominerad av sandig lera som har den goda egenskapen att behålla vatten under heta och torra perioder.
Druvsorter
Nebbiolo
Storlek på vingård
Hela egendomen omfattar totalt 8 hektar vingårdar.
Vinifieringsteknik
Efter skörd och pressning får vinet jäsa med skalen utan tillsatt jäst under 30 dagar i vertikala öppna träfat, så kallade Tine.
Lagring
Efter vinifieringen dras vinet om till stora slavonska ekfatsliggare, så kallade Botti, där det får vila i fem år innan buteljering.
Historik
Bröderna Alessandro och Gian Natales vingårdar är koncentrerade till den del av Bussia som kallas Dardi, ett läge som de skyddar under namnet ’Cascina Dardi’.