Färg
Klarröd färg med inslag av tegel.
Doft
Komplex, finstämd doft med inslag av mogna körsbär, rosor, viol, tjära och stenig mineralitet.
Smak
Nyanserad, koncentrerad smak med inslag av röda körsbär, hallon, nyponros, lakrits och mineraler. Långt avslut med sammetslen tanninerstruktur.
Passar till
Stekt ankbröst eller rådjurssadel.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från Barolo Cru:t Rocche dell’ Annunziata i La Morra, från den högsta delen av Rocche som sluttar västerut. Läget benämns ofta som Rocchette på grund av dess möjlighet att ge extra lager av finess till vinet.
Jordmån
Jordmånen består till större del av kalkrik och sandig lera blandad med mycket sten, vilket är typiskt för La Morras amfiteaterliknande terräng.
Druvsorter
Nebbiolo från vinstockar planterade på 1960-talet.
Storlek på vingård
Vingårdarna omfattar cirka 4 hektar totalt för egendomen.
Skörd
Mycket traditionellt och noggrant vingårdsarbete med högt gräs mellan rankorna för att främja biologisk mångfald. Skörden sker för hand där endast de bästa druvorna blir till Lorenzos viner.
Vinifieringsteknik
Lorenzos viner genomgår en supertraditionell vinifiering med lång skalmacerering på ståltank utan tillsatt jäst.
Lagring
Lagring av vinet sker på stora och medelstora ekfat i omkring fem år, ibland även sju år, innan buteljering.Vinerna släpps på marknaden när Lorenzo själv anser att de är redo.
Historik
Lorenzo Accomasso har tilldelats hederstiteln "Il Commendatore", riddare, av den Italienska staten.