Bourgueil Trinch 2018

Domaine Catherine et Pierre Breton

  • Slutsåld
Produktbild för Bourgueil Trinch 2018

Färg

Mörk, blålila färg.

Doft

Fruktig, nyanserad doft med inslag av björnbär, svarta vinbär, färska örter, blåbär, viol och lakrits.

Smak

Fruktig, nyanserad smak med inslag av björnbär, svarta vinbär, örter, blåbär, peppar, slånbär och sandelträ.

Odlingsområde

Bourgueil ligger i Loiredalen, väster om staden Tours.

Jordmån

Jordmån rik på kalk, lera och sten.

Druvsorter

Cabernet franc från 20-åriga vinrankor.

Storlek på vingård

5 hektar.

Skörd

Druvorna till vinet är skördade för hand vid optimal mognad.

Vinifieringsteknik

Efter pressning får vinet jäsa på druvskalen i 18 dagar med enbart naturlig jäst. Därefter får vinet vila på stora ekfatsliggare fram till buteljering.

Lagring

Vinet har lagrats på stora ekfatsliggare i 5 månader.

Historik

Domaine Breton är en av de ursprungliga krafterna bakom naturvinsrörelsen, deras första årgång var 1985 och de arbetar ekologiskt och biodynamiskt (certifierade sedan 1990). Ingen kommersiell jäst används och enbart låga mängder svavel tillsätts för vissa av vinerna. “Trinch” kommer från ett tyskt uttryck för skål som användes flitigt av filosofen Rabelais.