Färg
Doft
Smak
Odlingsområde
Bourgueil ligger i Loiredalen, väster om staden Tours.
Jordmån
Jordmån rik på kalk, lera och sten.
Druvsorter
Cabernet franc från 20-åriga vinrankor.
Storlek på vingård
5 hektar.
Skörd
Druvorna till vinet är skördade för hand vid optimal mognad.
Vinifieringsteknik
Efter pressning får vinet jäsa på druvskalen i 18 dagar med enbart naturlig jäst. Därefter får vinet vila på stora ekfatsliggare fram till buteljering.
Lagring
Vinet har lagrats på stora ekfatsliggare i 5 månader.
Historik
Domaine Breton är en av de ursprungliga krafterna bakom naturvinsrörelsen, deras första årgång var 1985 och de arbetar ekologiskt och biodynamiskt (certifierade sedan 1990). Ingen kommersiell jäst används och enbart låga mängder svavel tillsätts för vissa av vinerna. “Trinch” kommer från ett tyskt uttryck för skål som användes flitigt av filosofen Rabelais.