Färg
Djup, röd färg.
Doft
Djup, nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, torkade jordgubbar och färska örter.
Smak
Komplex, kryddig smak med inslag av körsbär, jordgubbar, plommon och örter.
Passar till
Tartar på oxfilé och vildsvinsragu med pappardelle.
Odlingsområde
Druvorna till Marino Colleonis Riserva Santa Maria kommer från just vingården Santa Maria som är belägen på 500 meters höjd i Brunello di Montalcino.
Jordmån
Jordmånen är stenig med stor andel vulkanisk kalksten.
Druvsorter
Sangiovese
Storlek på vingård
Egendomen omfattar 1,5 hektar totalt.
Skörd
Skörden sker för hand och druvorna sorteras med högsta noggrannhet på plats i vingården.
Vinifieringsteknik
Efter skörd får vinet jäsa tillsammans med druvskalen utan tillsatt jäst på stora fat av ek, så kallade botti.
Lagring
Vinet får sedan vila på små och stora botti runt 54 månader. Vinet buteljeras därefter utan klarning eller filtrering.