Färg
Rubinröd färg.
Doft
Nyanserad, frisk doft med inslag av röda körsbär, torkade jordgubbar, färska örter, viol och svartpeppar.
Smak
Smaken är komplex med intensiv och saftig frukt. Röda körsbär, lingon, svart te, viol och örter med strama finstämda tanniner.
Odlingsområde
Druvorna till vinet odlas efter ekologiska och biodynamiska principer i Radda in Chianti norr om staden Siena.
Jordmån
Jordmånen domineras av kalkmärgel med inslag av sten.
Druvsorter
95% sangiovese och 5% canaiolo från 20-åriga vinstockar med östlig exponering för solen.
Storlek på vingård
Totalt 5 hektar för egendomen.
Vinifieringsteknik
Musten jäser under tre veckor på ståltank, 30% av musten jäses tillsammans med druvskalen i fyra månader. Ingen tillsatt jäst under vinifieringen.
Lagring
Vinet får mogna i 24 månader på stora slavonska ekfat, följt av en tids flasklagring.