Färg
Rubinröd färg.
Doft
Frisk och nyanserad doft med inslag av röda körsbär, torkade jordgubbar, färska örter, viol och svartpeppar.
Smak
Komplex smak med högspänd och saftig frukt. Röda körsbär, lingon, svart te, viol och örter med stram tanninstruktur.
Passar till
Grillat kött, ugnsrostade rotsaker och tagliatelle al ragù.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar som odlas efter ekologiska och biodynamiska principer i Radda in Chianti norr om staden Siena.
Jordmån
Jordmånen domineras av kalkmärgel med inslag av sten.
Druvsorter
95% sangiovese och 5% canaiolo från drygt 20-åriga vinstockar med östlig exponering för solen.
Storlek på vingård
Egendomen omfattar total 5 hektar.
Skörd
Jordbruket sker efter ekologiska och biodynamiska principer. Skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Musten jäser under tre veckor på ståltank, 30% av musten jäses tillsammans med druvskalen i fyra månader. Ingen tillsatt jäst under vinifieringen.
Lagring
Vinet får mogna i 24 månader på stora slavonska ekfat, följt av en tids flasklagring.