Färg
Mörk, blålila färg.
Doft
Fruktig, frisk doft med inslag av syrliga körsbär, blåbär, skogshallon och vilda örter.
Smak
Fruktig, frisk smak med inslag av syrliga körsbär, röda plommon, blåbär, svartpeppar och vilda örter.
Passar till
Chark, pizza, pasta och krispigt stekt ankbröst.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från Nicholas vingård i San Luigi i hjärtat av Dogliani strax söder om Barolo.
Jordmån
Jordmånen i Nicholas vingårdar kallas för "terra rossa" och består av kalkrik lera med inslag av järn. Namnet "terra rossa" kommer sig av att järnet ger jorden en rödbrun färg.
Druvsorter
Dolcetto från 50-åriga vinstockar.
Storlek på vingård
Vingårdarna för egendomen omfattar totalt 2,5 hektar.
Skörd
Nicholas och hans familj brukar jordarna efter ekologiska principer och allt vingårdsarbete sker för hand.
Vinifieringsteknik
Efter att druvorna pressats har vinet jäst tillsammans med druvskalen i tre veckor med enbart naturlig jäst.
Lagring
När vinet jäst färdigt förs det över på en 80 HL cementtank, för att vila i 10 månader fram till buteljering.