Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Frisk, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, krossade björnbär, viol, våt sten och lakrits.
Smak
Frisk och fruktig balanserad smak med inslag av mörka körsbär, björnbär, viol och lakrits.
Passar till
Charkuterier, pizza och svamprisotto.
Odlingsområde
Vingården som ger druvorna till vinet ligger strax öster om Monforte d’Alba, där exponeringen är öst-sydost på en höjd av cirka 420-450 meter.
Jordmån
Jordmånen domineras av kalkrik lera uppblandad med en del sten.
Druvsorter
Dolcetto
Storlek på vingård
Vingården omfattar 3 hektar.
Skörd
Vingårdsarbetet sker efter traditionella metoder med stor respekt för liv i och runtomkring vingårdarna. Skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Vinet spontanjäses och pressas efter cirka sju dagar medan alkoholjäsningen fortfarande pågår. Malolaktiska jäsningen sker spontant strax efter alkoholjäsningen. Temperaturen hålls kontrollerad vid 26-28°C under jäsningen. Vinet både jäses och mognas i minst sex till sju månader tillsammans med bottensatsen i ståltankar.
Lagring
Vinet mognadslagras ytterligare i minst tre månader på flaska innan det släpps.