Färg
Mörkröd färg med blå inslag.
Doft
Fruktig och frisk doft med inslag av mörka körsbär, björnbär, skogshallon, blåbär och salvia.
Smak
Fruktig och välbalanserad smak med inslag av mörka körsbär, hallon, björnbär och peppar med mjuk textur och tempererade tanniner.
Passar till
Kallskuret, vitello tonnato och pasta.
Odlingsområde
Druvorna till vinet odlas i vingårdar i kommunen Moasca i provinsen Asti.
Jordmån
Jordmånen består av lera rik på magnesium, vilket ger fyllighet och fruktiga aromer till vinet.
Druvsorter
Freisa från 20-åriga vinstockar.
Storlek på vingård
Vingårdarna i Moasca omfattar totalt 6 hektar, där Matteo odlar både freisa och barbera.
Skörd
Jordbruksmetoderna är traditionella med stor respekt för livet i och runtomkring vingårdarna. Skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Efter skörd vinifieras vinet med 30% hela klasar och efter att det har jäst ut så dras det om till ett stort ekfat, botti.
Lagring
Vinet får vila i fyra månader på botti, samt en tid på ståltank fram till buteljering.