Färg
Djupröd med lila inslag.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av björnbär, torkade jordgubbar, vitpeppar, vanilj och fat.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av mörka bär, kryddor och fat.
Passar till
Daube provençale och ratatouille.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar mitt i Gigondas, som ligger i södra delen av Rhônedalen strax norr om Châteauneuf-du-Pape.
Jordmån
Jordmånen i vingårdarna består av sand, sten och kalk.
Druvsorter
Druvsammansättning av 70% grenache, 20% syrah och 10% mourvèdre. Vinstockarna har en snittålder på 55 år.
Storlek på vingård
Egendomen omfattar totalt 19 hektar och producerar endast ett vin.
Skörd
Skörden sker för hand med noggrann sortering av druvorna i vingårdarna som avstjälkas helt innan vinifiering.
Vinifieringsteknik
Druvmusten har fått jäsa ut helt med skalen under fyra veckor utan tillsatt jäst i emaljerad cementtank.
Lagring
Efter slutförd vinifiering drogs vinet om till stora ekfatsliggare för att vila i 24 månader med soutirage [avlägsning av skalmassan från jäsningen] var åttonde månad.