Färg
Rubinröd med stråk av lila.
Doft
Djup och balanserad doft med körsbär, svarta vinbär, mogna björnbär, lakrits och steniga mineraler.
Smak
Djup smak med svarta vinbär, björnbär, vildhallon, torkade körsbär, blodapelsin och lakrits. Ett välbalanserat vin med pigg syra och finkornig tanninstruktur.
Passar till
Grillat kött, lasagne och viltkött.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar på 350 meters höjd i Taurasi, Luogosano och Sant Angelo, en timmes bilfärd österut från Napoli i Kampanien.
Jordmån
Jordmånen består till större delen av vulkaniska bergarter och är rik på kalk.
Druvsorter
Aglianico
Skörd
Jordbruket sker efter hållbara principer och skörden sker för hand. Egendomen är Equalitas certifierad, vilket innebär att verksamheten är miljömässig, social, ekonomiskt hållbar samt att koldioxidavtryck, vattenförbrukning och biologisk mångfald redovisas som en kvalitetsgaranti för konsumenten.
Vinifieringsteknik
Efter skörd vinifieras aglianicodruvorna genom jäsning tillsammans med skalen i cementkar.
Lagring
När vinet jäst färdigt flyttas det över till ståltank där det får vila i minst 12 månader innan buteljering.