Jakot 2019

Radikon

Produktbild för Jakot 2019

Färg

Gul, orange färg.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av aprikos, mogna äpplen, nötter, kanel och torkad frukt.

Smak

Nyanserad, fruktig smak med inslag av aprikos, röda äpplen, torkad citrus, nötter och honung.

Passar till

Parmesanpanerad schnitzel.

Odlingsområde

Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia-Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien.

Jordmån

Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.

Druvsorter

Tocai friulano

Skörd

Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.

Vinifieringsteknik

Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i circa tre månader i ekkar.

Lagring

Lagring på ekfat i fyra år. Vinet lagrades ytterligare två år på flaska och inget svavel tillsattes vid buteljeringen.