Färg
Gul, orange färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av aprikos, mogna äpplen, nötter, kanel och torkad frukt.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med inslag av aprikos, röda äpplen, torkad citrus, nötter och honung.
Passar till
Parmesanpanerad schnitzel.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia-Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien.
Jordmån
Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.
Druvsorter
Tocai friulano
Skörd
Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i circa tre månader i ekkar.
Lagring
Lagring på ekfat i fyra år. Vinet lagrades ytterligare två år på flaska och inget svavel tillsattes vid buteljeringen.