Färg
Doft
Smak
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i byarna La Morra, Castiglione Falletto och Serralunga d’Alba.
Jordmån
I La Morra är det ler- och kalkrika jordar, I Castiglione Falletto är det istället sand- och kalkrika jordar och I Serralunga är det främst kalksten i jordmånen.
Druvsorter
Nebbiolo
Storlek på vingård
Totalt 6 hektar fördelade på de tre byarna och medelåldern på vinrankorna ligger på mellan 35 och 50 år.
Skörd
Druvorna skördades för hand mellan den 15:e och 25:e oktober 2013.
Vinifieringsteknik
Efter varsam pressning fick vinet jäsa med skalen utan tillsatt jäst under 30 dagar på ståltank.
Lagring
Vinet fick vila 26 månader på botti innan buteljering.
Historik
Hösten 2012 tog vinmakargeniet Dante Scalgione (Bruno Giacosa) över ansvaret hos Luigi Oddero och 2013 var första årgången han var ansvarig hela vägen från vingård till färdigt vin.