Oslavje 2019

Radikon

Produktbild för Oslavje 2019

Färg

Gul, orange färg.

Doft

Fruktig, nyanserad doft med gul persika, aprikos, vilda blommor och torkad exotisk frukt.

Smak

Fruktig, nyanserad smak med inslag av gul persika, aprikos, torkad frukt, grapefrukt och mineralitet.

Passar till

Helgrillad havsabborre.

Odlingsområde

Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien.

Jordmån

Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.

Druvsorter

Chardonnay och sauvignon blanc.

Skörd

Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.

Vinifieringsteknik

Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i circa tre månader i ekkar.

Lagring

Lagring på ekfat i fyra år. Vinet lagrades ytterligare två år på flaska och inget svavel tillsattes vid buteljeringen.