Färg
Gul, orange färg.
Doft
Fruktig, nyanserad doft med gul persika, aprikos, vilda blommor och torkad exotisk frukt.
Smak
Fruktig, nyanserad smak med inslag av gul persika, aprikos, torkad frukt, grapefrukt och mineralitet.
Passar till
Helgrillad havsabborre.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien.
Jordmån
Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.
Druvsorter
Chardonnay och sauvignon blanc.
Skörd
Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i circa tre månader i ekkar.
Lagring
Lagring på ekfat i fyra år. Vinet lagrades ytterligare två år på flaska och inget svavel tillsattes vid buteljeringen.