Färg
Gul, orange färg.
Doft
Intensiv, fruktig doft med inslag av torkad tropisk frukt, gula blommor, torkade citroner och kryddighet.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med inslag av torkad tropisk frukt, aprikos, torkade citroner, nötter och kryddor.
Passar till
Helgrillad karré.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien.
Jordmån
Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.
Druvsorter
Ribolla gialla
Skörd
Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i circa tre månader i ekkar.
Lagring
Lagring på stort ekfat i tre år. Vinet lagrades ytterligare två år på flaska och inget svavel tillsattes vid buteljeringen.