Ribolla 2019

Radikon

Produktbild för Ribolla 2019

Färg

Gul, orange färg.

Doft

Intensiv, fruktig doft med inslag av torkad tropisk frukt, gula blommor, torkade citroner och kryddighet.

Smak

Nyanserad, fruktig smak med inslag av torkad tropisk frukt, aprikos, torkade citroner, nötter och kryddor.

Passar till

Helgrillad karré.

Odlingsområde

Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien.

Jordmån

Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.

Druvsorter

Ribolla gialla

Skörd

Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.

Vinifieringsteknik

Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i circa tre månader i ekkar.

Lagring

Lagring på stort ekfat i tre år. Vinet lagrades ytterligare två år på flaska och inget svavel tillsattes vid buteljeringen.