Färg
Mörk, rödblå färg.
Doft
Kryddig, nyanserad doft med inslag av torkade körsbär, mogna jordgubbar, choklad och torkade örter.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av mörka körsbär, skogshallon, rosor, salvia och lakrits.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdsläget Bussia och sektionen 'Dardi' i Monforte d'Alba i Piemonte.
Jordmån
Jordmånen i vingårdarna består av sandig lera.
Druvsorter
Nebbiolodruvor från 20-åriga vinstockar.
Storlek på vingård
Vingårdarna omfattar totalt 8 hektar.
Skörd
Vingårdsarbetet är traditionellt och skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Efter skörd och pressning får vinet jäsa med skalen utan tillsatt jäst under 15 dagar på ståltank.
Lagring
Vinet har lagrats på ståltank i sex månader fram till buteljering.