Färg
Mörkröd färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, fat, nypon, plommon, choklad och örter.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av mörka körsbär, ceder, svarta oliver, plommon och torkade kryddor.
Passar till
Tajarin al ragù, Tajarin al tartufo och risotto alla piemontese.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer Nicolettas bästa vingårdslägen på hög höjd i Dogliani strax söder om Barolo. Vinstockarna har en medelålder på 60 år.
Jordmån
Jordmånen domineras av lera, kalksten, sand och silt.
Druvsorter
Dolcetto
Storlek på vingård
Hela egendomen utgörs av cirka 12 hektar.
Skörd
Nicoletta arbetar efter ekologiska och biodynamiska principer och skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Efter skörd och varsam pressning får druvorna jäsa ut helt med skalen utan tillsatt jäst.
Lagring
Efter jäsningen får vinet vila på botti av slavonsk ek i minst 36 månader innan buteljering.