Färg
Ljusröd färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av jordgubbar, hallon, blodapelsin, citronskal, mandelmassa och kryddor.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av jordgubbar, hallon, smultron, blodapelsin och kryddor.
Passar till
Snacks och helgrillad fläskkotlett.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Oslavia som ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien alldeles intill Slovenien. Vinstockarna är runt 40 år gamla.
Jordmån
Jordmånen kallas lokalt ”Ponca”, vilken är rik på mineraler från den förhistoriska havsbottnen med lera och sandsten i lager.
Druvsorter
Pinot Grigio
Skörd
Jordbruket sker med största respekt för livet i jordarna och omgivande natur. Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna fick jäsa tillsammans med skalen i 8 till 14 dagar i ekkar.
Lagring
Lagring på fat i 18 månader. Vinet lagrades två månader på flaska med pyttelite tillsatt svavel vid buteljeringen, ingen filtrering.