Färg
Röd färg.
Doft
Inbjudande och fylld av nyplockade körsbär, krossade jordgubbar, örter och en härligt rasande fruktsyra
Smak
Otämjd med härlig fruktsyra, körsbär, blåbär, vildhallon, örter och saliverande, lätta tanniner
Odlingsområde
Valpolicella Classico, vingårdar i Collina Masua.
Jordmån
Kalkrik lera.
Druvsorter
65% corvina och corvinone samt 30% rondinella och 5% molinara.
Storlek på vingård
20 hektar
Skörd
Druvorna skördades för hand i oktober.
Vinifieringsteknik
Cirka tio dagars jäsning och skalmaceration med överpumpning av skalmassorna två gånger dagligen. Vinet tappas om fyra gånger innan det tappas på ekliggare om 30 hektoliter.
Lagring
Vinet har lagarts minst ett år på franska ekliggare om 30 hektoliter.