Färg
Klar rubinröd färg.
Doft
Frisk och nyanserad doft med inslag av färska körsbär, krossade lingon, jordgubbar, torkade örter och choklad.
Smak
Frisk och generös smak av färska körsbär, solmogna hallon, lingon och torkade örter. Pigg fruktsyra och elegant tanninstruktur.
Passar till
Köttbullar med gräddsås, rotsaksgratäng och till oxrullader.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från högt belägna vingårdar i Collina Masua, Valpolicella Classico i Venetien.
Jordmån
Jordmånen i vingårdarna består till största delen av lera och kalk.
Druvsorter
Corvina och corvinone (65%) samt rondinella (30%) och molinara (5%), vilket är en traditionell sammansättning av druvor för området.
Storlek på vingård
Vini Pietro Clementi omfattas av totalt 14 hektar vinmark.
Skörd
Jordbruksmetoden som tillämpas är traditionell och druvorna skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Vinet får jäsa med skalen i cirka tio dagar, därefter tappas det på stora ekfatsliggare om 30 hektoliter.
Lagring
När vinet jäst färdigt sker vila i stora ekfatsliggare och äldre mindre ekfat i 12 månader innan buteljering.
Historik
Begreppet "Classico" syftar på de högt belägna och kulliga delarna av Valpolicella-området.