Färg
Röd färg med tegelnyans.
Doft
Djup, komplex doft med inslag av körsbär, blodapelsin, nypon, sandelträ och en nypa örter.
Smak
Nyanserad och generös smak med snärtig frukt som körsbär, jordgubbar, blodapelsin uppbackat av sandelträ, vitpeppar och elegant tanninstruktur i avslutet.
Passar till
Svampfylld ravioli och viltkött.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Collina Masua, Valpolicella Classico i Venetien. Classico syftar på de högt belägna och kulliga delarna av området.
Jordmån
Jordmånen i de terrasserade vingårdarna domineras av kalkrik lera.
Druvsorter
Vinet är sammansatt av 65% corvina och corvinone, 30% rondinella och 5% molinara som är samplanterade och uppbundna i pergola i vingårdarna.
Storlek på vingård
Egendomen Vini Pietro Clementi omfattars av totalt 14 hektar vinmarker.
Skörd
Vingårdarna är högt belägna [Classico] och terrasserade i den branta terrängen. Traditionella metoder tillämpas med samplantering av de olika druvsorterna och uppdrivning av vinrankorna i pergola. Frukträd växer bland vinrankorna för att öka den biologiska mångfalden som den omgärdande skogen också bidrar till.
Vinifieringsteknik
Efter skörd och vinifiering har vinet fått genomgå en andra jäsning tillsammans med pressresterna från Amaronedruvor. Därefter har vinet klarnats genom naturlig dekantering i flera omgångar.
Lagring
Vinet har fått vila på stora ekfatsliggare i 24 månader innan buteljering.