Jessica Pellegrini tog över familjens vingårdar och producerar sedan år 2000 eleganta viner från sin lilla plätt i det ypperliga vingårdsläget Montosoli i norra Montalcino. Med bara 1 hektar för Brunello och 1,5 hektar för Rosso di Montalcino är produktionen väldigt liten. Vinerna framställs enligt traditionella metoder med minutiöst ompysslade druvor från optimala förutsättningar. Druvorna odlas ekologiskt och Jessica ingriper minimalt under vinifieringsprocessen. Ingen jäst tillsätts, den malolaktiska jäsningen baseras på rådande temperatur under säsongen och vinerna lagras på stora ekfatsliggare om 900 liter. Jessica sköter sedan hennes brors bortgång både vingården och källararbetet helt själv. Hästarna på vinetiketterna skvallrar om hennes andra stora passion.
Färg
Djup, röd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, mogna jordgubbar, fat och färska örter
Smak
Komplex, fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, viol, torkade örter och kanel.