Brunello di Montalcino 2019

Fattoria del Pino

Produktbild för Brunello di Montalcino 2019

Färg

Djup, röd färg.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, mogna jordgubbar, fat och färska örter

Smak

Komplex, fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, viol, torkade örter och kanel.

Odlingsområde

Druvorna odlas i Jessicas vingårdar vid foten av Montosoli-kullen i Montalcino i provinsen Siena, södra Toskana.

Jordmån

Jordmånen består av lera med kalksten och skiffer.

Druvsorter

Sangiovese

Storlek på vingård

Vingårdarna som ger Jessicas Brunello di Montalcino omfattar 1 hektar.

Vinifieringsteknik

Vinifieringen är traditionell och sker under 20-25 dagar utan tillsatt jäst. Efter vinifieringen flyttas vinet över till ståltank för att vila i ett år.

Lagring

Vinet lagras därefter i 36 månader på stora fat av Slavonsk ek innan buteljering. Innan vinet släpps på marknaden får det dessutom vila i minst 6 månader i flaska.