Färg
Djup, röd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, mogna jordgubbar, fat och färska örter
Smak
Komplex, fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, viol, torkade örter och kanel.
Odlingsområde
Druvorna odlas i Jessicas vingårdar vid foten av Montosoli-kullen i Montalcino i provinsen Siena, södra Toskana.
Jordmån
Jordmånen består av lera med kalksten och skiffer.
Druvsorter
Sangiovese
Storlek på vingård
Vingårdarna som ger Jessicas Brunello di Montalcino omfattar 1 hektar.
Vinifieringsteknik
Vinifieringen är traditionell och sker under 20-25 dagar utan tillsatt jäst. Efter vinifieringen flyttas vinet över till ståltank för att vila i ett år.
Lagring
Vinet lagras därefter i 36 månader på stora fat av Slavonsk ek innan buteljering. Innan vinet släpps på marknaden får det dessutom vila i minst 6 månader i flaska.