Färg
Mörk blåröd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av körsbär, vildhallon, lakrits och färska örter.
Smak
Fruktig smak med inslag av körsbär, vildhallon, blåbär, vitpeppar och färska örter.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från kommunerna Nizza Monferrato, Agliano Terme och Moasca i Barbera d'Asti, Piemonte. Snittåldern på vinstockarna är 22 år.
Jordmån
Jordmånen domineras av kalkrik lerjord även kallad Terra Bianca.
Druvsorter
Barbera
Skörd
Skörden är manuell och druvorna plockas för hand.
Vinifieringsteknik
Efter pressning av druvorna följdes en lång varsam jäsning och skalmaceration, utan ingrepp.
Lagring
Efter avslutad jäsning fick vinet vila på rostfria ståltankar för att sedan buteljeras och lagras på flaska hos Frasca.