La Lupa 2023

San Fereolo

Produktbild för La Lupa 2023

Färg

Mörk, rosa färg.

Doft

Nyanserad, kryddig doft med inslag av friska röda bär, blodapelsin och örter.

Smak

Djup, frisk smak med inslag av röda bär med pigg syra och fina örter i avslutet.

Passar till

Pizza och plockmat.

Odlingsområde

Dolcetto-druvorna till vinet kommer från cru-läget Toscana i Dogliani samt en liten del gewürztraminer från en vingård precis bakom Nicoletta Boccas hus i San Fereolo.

Jordmån

Jordmånen är rik på kalksten.

Druvsorter

Dolcetto samt en liten del gewürtztraminer.

Storlek på vingård

Totalt 12 hektar för hela egendomen.

Skörd

Jordbruket sker efter biodynamiska principer och skörden sker för hand.

Vinifieringsteknik

Vinet genomgår skalmaceration under cirka ett dygn innan musten pressas och får jäsa på ståltank utan tillsatt jäst.

Lagring

Efter avslutad jäsning fick vinet vila ett par månader på ståltank.

Historik

La Lupa betyder "Varghonan".