Färg
Mörk, rosa färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av friska röda bär, blodapelsin och örter.
Smak
Djup, frisk smak med inslag av röda bär med pigg syra och fina örter i avslutet.
Passar till
Pizza och plockmat.
Odlingsområde
Dolcetto-druvorna till vinet kommer från cru-läget Toscana i Dogliani samt en liten del gewürztraminer från en vingård precis bakom Nicoletta Boccas hus i San Fereolo.
Jordmån
Jordmånen är rik på kalksten.
Druvsorter
Dolcetto samt en liten del gewürtztraminer.
Storlek på vingård
Totalt 12 hektar för hela egendomen.
Skörd
Jordbruket sker efter biodynamiska principer och skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Vinet genomgår skalmaceration under cirka ett dygn innan musten pressas och får jäsa på ståltank utan tillsatt jäst.
Lagring
Efter avslutad jäsning fick vinet vila ett par månader på ståltank.
Historik
La Lupa betyder "Varghonan".