Färg
Blålila färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av blåbär, svarta vinbär, lakrits och örter.
Smak
Koncentrerad frukt med inslag av blåbär, vildhallon, plommon, örter och mineralitet.
Passar till
Helgrillad kotlettrad och grytor, både vegetariska och med kött.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från ekologiska vingårdar runtomkring vineriet i Panzoult, Chinon.
Jordmån
Jordmånen består till största del av sandig lerjord.
Druvsorter
Cabernet franc
Storlek på vingård
Vingårdarna omfattar 6,5 hektar.
Skörd
Jordbruket sker efter ekologiska principer med certifiering samt bedrivs som polykultur, där odling av frukt och grönsaker kombineras med djurhållning för ett naturligare kretslopp. Druvorna skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkas följt av två till tre dagars skalmaceration. Därefter följer 20 dagars jäsning och ytterligare 15 dagars skalmaceration. Ingen tillsatt jäst användes.
Lagring
Vinet har lagrats 11 månader på cementtankar och därefter 12 månader på flaska innan det släpps på marknaden.
Historik
Namnet "Gabare" är lokalt och taget från en slags pråm som används på floden för nöjes skull.