Färg
Röd färg med tegelnyans.
Doft
Nyanserad och djup kryddig doft med inslag av torkade körsbär, nypon, läder, tobak och fat.
Smak
Nyanserad, intensiv smak med mogen röd frukt och torkade kryddor. Lång eftersmak med eleganta tanniner.
Passar till
Oxfilé med svart trumpetsvamp, Polenta Parmigiana och risotto.
Odlingsområde
Druvorna till Ferruccio och Albertos Barolo "Classico" kommer från två av familjens vingårdar i cru-byarna Barolo och Novello.
Jordmån
Jordmånen är rik på kalk och lera.
Druvsorter
Nebbiolo
Storlek på vingård
Vingårdarna som ger druvor till detta vin omfattar 3 hektar.
Skörd
Jordbruket sker efter traditionella metoder utan maskiner och druvorna plockas för hand.
Vinifieringsteknik
Efter pressning får vinet jäsa tillsammans med druvskalen utan tillsatt jäst under tre veckor innan det förs över till stora ekfat.
Lagring
Därefter får vinet vila på de stora ekfaten i 24 månader fram till buteljering.