Färg
Mörk blåröd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av körsbär, vildhallon, lakrits och färska örter.
Smak
Fruktig och generös smak med inslag av körsbär, vildhallon, blåbär, vitpeppar och färska örter.
Passar till
Agnolotti del plin, grillat kött och tryffelrisotto.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från kommunerna Nizza Monferrato, Agliano Terme och Moasca i Barbera d'Asti, Piemonte. Snittåldern på vinstockarna är runt 25 år.
Jordmån
Jordmånen domineras av kalkrik lerjord även kallad Terra Bianca.
Druvsorter
Barbera
Storlek på vingård
Egendomen omfattas idag av 22 hektar vingårdar.
Skörd
Jordbruket sker efter hållbara principer. Skörden är manuell och druvorna plockas för hand.
Vinifieringsteknik
Efter pressning av druvorna följde en lång varsam jäsning tillsammans med druvskalen utan ingrepp.
Lagring
Efter avslutad jäsning vilade vinet på rostfria ståltankar för att sedan buteljeras och lagras vidare på flaska hos Frasca.