Trebbiano Méthode Ancestrale N.V.

Antica Cantina Pietramore

Produktbild för Trebbiano Méthode Ancestrale N.V.

Färg

Dimmig, ljusorange färg.

Doft

Frisk, fruktig doft med inslag av aprikos, gula plommon, kex, mineral och grapefrukt.

Smak

Frisk, fruktig smak med inslag aprikos, honungsmelon, citrus, rostat bröd och mineral.

Passar till

Scampi fritti, frasig kycklingschnitzel och som festdryck.

Odlingsområde

Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Colli Aprutini, Abruzzerna ett stenkast från Adriatiska havet.

Jordmån

Jordmånen i vingårdarna domineras av kalksten, lera och sand.

Druvsorter

Trebbiano

Skörd

Vingårdarna odlas efter ekologiska och biodynamiska priniper, med ekologisk certifiering. Skörden sker för hand och druvorna avstjälkas innan vinifieringen.

Vinifieringsteknik

Vinet framställs enligt méthode ancestrale, även kallat pet nat. Vilket innebär att ingen jäst eller socker tillsätts för att få ett mousserande vin. Istället har man buteljerat vinet innan det jäst klart och kolsyran bildas medan jäsningen slutförs i flaskan. Inget svavel har använts under vinifieringen eller vid buteljering.