Färg
Ljust gul.
Doft
Frisk och fruktig doft med inslag persika, citronzest, ljust bröd, krusbär och honung.
Smak
Fruktig, frisk smak med framträdande toner av persika, äpple, krusbär och mineraler, uppburet av läskande fruktsyra.
Passar till
Fördrink, färska skaldjur och saltbakad havsabborre.
Odlingsområde
Vin de France. Druvorna odlas ekologiskt i sydvästra Frankrike. Vinifieringen sker i Loire.
Jordmån
Jorden i vingårdarna består främsta av lera, kalksten och sand.
Druvsorter
Loin del’oeil, semillon, colombard, mauzac och grenache blanc.
Skörd
Vingårdarna odlas efter ekologiska och biodynamiska priniper, med ekologisk certifiering. Jordbruket är manuellt och druvorna skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Efter pressning fick vinet först jäsa i rostfria ståltankar utan tillsatt jäst. Innan jäsningen slutförts blandas och buteljeras vinet för att jäsa färdigt på flaska utan tillsatt socker – méthode-ancestral även kallat petillant naturel (pet-nat).