Färg
Ljust röd med stråk av orange.
Doft
Frisk doft av solmogna hallon, nypon och rosblad med en puff av citrus.
Smak
Generös smak med saftiga och syrliga körsbär, rosblad, nypon och kryddor med ett fint och stadigt tanningrepp.
Passar till
Pasta med ragu eller till brässerat kött överhuvudtaget.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingård i Val di Stefano, Corneliano d’Alba i Roero i Piemonte.
Jordmån
Mycket kalkrik och sandig jordmån.
Druvsorter
Nebbiolo från 15 - 20-åriga vinstockar.
Storlek på vingård
Egendomen omfattar totalt 4,5 hektar.
Skörd
Vingårdsarbetet sker för hand och efter principen att inte störa omgivande natur eller påverka jordarna eller vinstockarna med artificiella medel.
Vinifieringsteknik
Efter att druvorna skördats och pressats startade vinifieringen utan tillsatt jäst och fortgick i två veckor tillsammans med skalen.
Lagring
Efter avslutad jäsning flyttades vinet över till cementtank för vila fram till buteljering.
Historik
Amos betyder sand på grekiska som har gett vinet dess namn. Nebbiolovinstockarna växer i sandrik jordmån och ger vinet dess karaktär.