Barbera d’Alba 2020

Carlo Viglione

Produktbild för Barbera d’Alba 2020

Färg

Mörk, blåröd färg.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, kryddor, skogshallon och lakrits.

Smak

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, kryddor, skogshallon och lakrits.

Odlingsområde

En liten vingård precis ovanför Torricella mellan Monforte och Roddino med 60 åriga vinrankor.

Jordmån

Järnrik lerjord.

Druvsorter

Barbera

Skörd

Druvorna skördades för hand.

Vinifieringsteknik

Efter skörd får druvorna jäsa utan tillsatt jäst i runt tre veckor på skalen innan de pressas varsamt.

Lagring

Vinet förs över till en gammal botti där det får vila i 6 månader. Vinet buteljerades i augusti och har varken filtrerats eller klarnats, inget svavel har använts under vare sig vinifiering eller buteljering.