Barolo Bussia 2018

Carlo Viglione

Produktbild för Barolo Bussia 2018

Färg

Djup, tegelröd färg.

Doft

Komplex doft med inslag av fat, rosor, torkade och färska örter, körsbär, nypon och kanel.

Smak

Komplex, nyansrik doft med inslag av nyplockade körsbär, tillsammans med en härlig kombination av kryddor, nypon, tobak, rosblad och svart te

Odlingsområde

Bussia, Monforte d'Alba.

Druvsorter

Nebbiolo. Snittåldern på rankorna är 60 år.

Storlek på vingård

1,5 hektar.

Skörd

Vingården har sedan 70-talet sköts efter naturliga principer.

Vinifieringsteknik

Efter skörd fick vinet jäsa ut på skalen under 35 dagar innan det drogs över till ett gammalt botti.

Lagring

Vinet vilade på botti i 36 månader fram till buteljering. Enbart en liten mängd svavel tillsattes vid buteljering.

Historik

2018 är sista årgången av detta vin. Från 2019 ägs och vinifieras druvorna från vingården av systrarna Rinaldi.