Barolo Bussia 2017

Carlo Viglione

Produktbild för Barolo Bussia 2017

Färg

Mörk, röd färg med tegelnyans.

Doft

Något utvecklad, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, kanel, rosor, bergamott, choklad och nötter.

Smak

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, rosor, pomerans, svart te, kakao och nötter.

Odlingsområde

Bussia, Monforte d'Alba.

Druvsorter

Nebbiolo. Snittåldern på rankorna är 60 år.

Storlek på vingård

1,5 hektar.

Skörd

Vingården har sedan 70-talet sköts efter naturliga principer.

Vinifieringsteknik

Efter skörd fick vinet jäsa ut på skalen under 35 dagar innan det drogs över till ett gammalt botti.

Lagring

Vinet vilade på botti i 36 månader fram till buteljering. Enbart en liten mängd svavel tillsattes vid buteljering.

Historik

Total produktion var 8000 flaskor av vad som är den näst sista årgången av detta vin. Från 2019 ägs och vinifieras druvorna från vingården av systrarna Rinaldi.