Färg
Mörk, röd färg med tegelnyans.
Doft
Komplex, kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade fikon, nypon, choklad, pomerans, tobak, rosor, sandelträ och vanilj.
Smak
Komplex, kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade fikon, nypon, kakao, pomerans, kardemumma, ceder, rosor och vanilj.
Odlingsområde
Monforte, vingården Cascina Dardi (Bussia).
Jordmån
Sandig lera.
Druvsorter
Nebbiolo från 60-åriga vinrankor.
Storlek på vingård
8 hektar totalt för hela egendomen.
Skörd
Druvorna skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Efter skörd och pressning får vinet jäsa med skalen utan tillsatt jäst under 30 dagar i vertikala öppna träfat, så kallade Tine. Vinet dras vinet om till stora slavonska ekfatsliggare (Botti) där det vilar i fem år innan buteljering.
Lagring
Vinet dras vinet om till stora slavonska ekfatsliggare (Botti) där det vilar i fem år innan buteljering.